Talare

Hem
Konferensen
Schema
Schema
Talare
Talare
Kontakta oss
Kontakt
Nätverket Agila Örebro
Nätverket
Några ord från våra sponsorer
Sponsorer
Förra årets konferens
Özlem Yüle

Özlem Yüze - Value and Urgency: The Power of Quantifying Cost of Delay (på engelska)

De flesta organisationer lider inte brist på innovativa idéer, utan på förmåga att snabbt välja ut de bästa ur mängden. Tack vare ITs frammarsch bland vanliga konsumenter och den snabbt växande mjukvarumarknaden blir detta problem bara större. Innovation och mjukvaruutveckling är redan synonymt i de flesta organisationer. Som Jack Welch säger: Om du inte förflyttar dig lika snabbt som marknaden är du redan död – du har bara inte slutat andas än.

Så hur förbättrar vi sättet vi prioriterar på så att vi levererar värde snabbt och inte slösar bort vår begränsade förmåga till innovation? Eftersom ekonomi handlar om begränsningar kan det hjälpa oss att snabbt upptäcka och snabba på leveransen av värde. Detta tal handlar om hur ett Fortune 500-företag tillämpade Cost of Delay på en stor portfölj för att:

1. Förbättra prioriteringar – genom att använda CD3 (Cost of Delay Divided by Duration)

2. Fatta bättre beslut – genom att göra ekonomiska avvägningar synliga

3. Förändra sitt fokus – från effektivitet och kostnad till snabbhet och värde
Bio

Özlem är en passionerad, erfaren och kunnig produktutvecklingskonsult som använder sig av modernt ledarskap och moderna metoder. Genom att påverka hur människor tänker och agerar i produktutvecklingens komplexa miljö gör hon det möjligt för organisationer att innovera snabbare.

Hon har 15 års erfarenhet av produktledning och har arbetat med allt från några av världens största organisationer till små, snabbväxande start-ups.

Längs vägen har Özlem stött på alla typer av kulturer i organisationer och älskar att hjälpa andra att lära och förbättra sig. Hon delar gärna med sig av sin erfarenhet och talar och leder workshops på internationella konferenser regelbundet. Hon var nyligen en av medförfattarna till IEEE-artikeln ”Black Swan Farming” om tillämpningen av Cost of Delay i ett stort företag.

När hon inte reser jorden runt och konsultar, undervisar och talar läser och surfar hon. En gång om året sitter hon, av någon anledning, klistrad vid Eurovisionsschlagerfestivalen.

Mest av allt älskar hon att föra människor samman och hjälpa dem att förändra sättet de arbetar på – så att de också älskar sitt jobb. Anders Moberg & Christoffer Valgren

Anders Moberg & Christoffer Valgren Agilt införande på Transportstyrelsen – Så Mycket Bättre!

Att införa agilt arbetssätt på en myndighets stora IT-avdelning – hur gör man det? Christoffer och Anders berättar om utmaningar, fallgropar, angreppssätt och framgångsfaktorer från de två senaste årens arbete, och visar också åt vilket håll utvecklingen ska ske framåt. I presentationen kommer svaren att ges på spännande frågor som t.ex. ”hur får jag 400 personer att tycka att agilt är det bästa som finns?”, ”vilken skalningsmodell ska vi välja?” samt ”passar verkligen förvaltningsstyrning och agilt ihop?”.

Christoffer Valgren är projektledare och agil coach från Knowit Örebro, och under 2015 och 2016 var han förändringsledare för det agila införandet på Transportstyrelsens IT-avdelning. Vid sidan delar han med sig av sina tankar på en blogg (retrospektivet.wordpress.com) och han är en av eldsjälarna bakom nätverket Agila Örebro.
 
Anders Moberg är IT-strateg och funktionsledare för verksamhetsutveckling på Transportstyrelsen IT i Örebro. Anders har jobbat med strategiska förflyttningar och verksamhetsutveckling i många olika former och organisationer de senaste 10 åren. Han brinner för ständiga förbättringar och fascineras över hur något så enkelt kan vara så svårt.    


Åsa John

Åsa Liljegren & John Magnusson - Hur mobbprogrammering ändrade utvecklingsprocessen - eller - Hur vi grävde en grop till oss själva men lyckades ta oss upp igen

Tänk er ett team som kämpar för att klara av sprintmålen, försöker komma ikapp den växande backloggen, anstränger sig för att förstå krav skrivna för flera månader sedan.

Teamet är frustrerat eftersom möten tar så mycket tid från kodning. Det är stressigt, jobbiga mergekonflikter, delad kod som ställer till det, brutna kontrakt, fler mergekonflikter, längre möten, mindre kodning... Känns det igen?

Det här var vår situation. Och det här är berättelsen om hur vi lyckades vända det. Hur behovet av estimering försvann, hur vi började fokusera på en enda sak, hur vi fick ut funktioner i produktion på bara några timmar.

I den här sessionen berättar vi om varför vi började mobbprogrammera, hur vi gjorde det och hur det förändrade hela utvecklingsprocessen.

Bio:
Åsa Liljegren har jobbat som utvecklare i 20 år, främst i .Net-världen. Hon brinner för att lösa svåra problem genom att förenkla kod, arbetssätt och processer, inom allt från javascript till Continuous Delivery.     

John Magnusson trivs lika bra att utveckla system som team. Gillar att hitta nya lösningar på gamla problem, förenkling är ledordet. Drivs av att få leverera och driva utvecklingen framåt.

Du

Du! - Blixttal 

I år kommer vi att ha ca fem blixttal på konferensen. Blixttalen kommer att vara 10 minuter, och vem som helst kan ställa upp! Ange i din anmälan att du vill hålla ett blixttal, och vad du vill prata om, så kommer vi att välja ut de fem vi tror blir mest intressanta. De deltagare som håller blixttal kommer att få 50% rabatt på konferensavgiften.